Tussen Sevilla en Málaga

Veel mensen bezoeken Sevilla voor een stedentrip. Maar de omgeving tussen Sevilla en Malaga, ook behorend tot Andalusië, is misschien wel net zo schitterend en de moeite van een bezoek zeker waard.

Arcos de la Frontera
Huur eens een auto en rij naar Arcos de la Frontera. Dit stadje ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht over de rivier de Guadalete en zijn daarbij behorende groene vallei. Het is een van de mooiste 'pueblos blancos' (witte nederzettingen). Vanaf Arcos de la Frontera start de zg. witte dorpen route. Indien je deze route gaat volgt vind je een aaneenschakeling van pittoreske witte stadjes, schitterende pleinen en steile straatjes.

Ronda
Nadat je de witte dorpen route gevolgd hebt rij je door naar de stad >>Ronda. De geschiedenis van deze omgeving gaat terug tot in de prehistorie (zie ook Serranía de Ronda, hieronder). De eerste bewoners van het gebied waren de Kelten rond de zesde eeuw voor Christus. Daarna hebben de Romeinen het Ronda gesticht zoals we het nu kennen. Een flinke historie dus. De ligging van is op zijn minst ook bijzonder te noemen. De stad wordt in tweeën gesplitst door een diepe kloof waardoor de rivier Guadalevin stroomt. Over deze kloof zijn drie schitterende bruggen gebouwd welke de twee stadsdelen met elkaar verbinden. Ook heeft Ronda de oudste nog bestaande stierenvechtarena van Spanje.

Serranía de Ronda
Als je Ronda gezien hebt en weer verder gaat, ga je naar het noordoosten. Hier vindt je op ongeveer 20 kilometer afstand de 'Serranía de Ronda' (zie foto boven). In dit gebied zijn sporen gevonden van menselijke aanwezigheid in de prehistorie. In sommige van de vele grotten die het gebied rijk is zijn bijvoorbeeld wandschilderingen uit deze periode te vinden. Ook bevindt zich hier >>Acinipo, een oude Romeinse stad waar gepensioneerde soldaten van het Romeinse leger genoten van hun oude dag. De resten die we hier kunnen terugvinden zijn de ruines van een oud Romeins badhuis en van een oud Romeins theater.

Kortom, Sevilla is een prachtige stad, maar de omgeving tussen Sevilla en Málaga is ook echt een trip waard. Met de >>goedkope vliegreizen van budgetmaatschappijen zit je al voor een prikkie in de Zuid-Spaanse zon.