Vakantie op de Canarische eilanden

Op zoek naar een vakantiebestemming, niet te ver weg en vooral niet de duur, maar wat wel garantie biedt tot een echte zonvakantie? Dan zijn de Canarische Eilanden een perfecte keuze. Veel mensen denken bij de Canarische Eilanden aan een plek waarbij alles zo'n beetje vernederlands is vanwege alle Nederlandse toeristen die er jaarlijks neerstrijken. Dit is echter slechts gedeeltelijk waar. Buiten de meer toeristische eulanden, als Gran Canaria en >>Tenerife, zijn de andere eilanden -als Lanzarote en Fuerteventura- een stuk minder geëxploiteerd en sommige -te denken valt aan El Hierro en La Palma- zelfs minder bekend.

Zon-, zee- en surfvakantie op Fuerteventura
De Canarische Eilanden behoren tot Spanje en liggen in de Atlantische Oceaan op ongeveer 100 kilometer voor de kust van Marokko. Ze bestaan uit zeven grote zes kleine eilanden. Bij toeristen zijn voornamelijk de grote eilanden bekend. Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland ziet er op het eerste oog niet echt spectaculair en paradijselijk uit. Dit heeft te maken met het dorre, droge en vlakke landschap. Fuerteventura moet het niet echt hebben van een interessant landschap maar eerder van haar prachtige stranden. Het hele jaar door komen toeristen vanuit alle windstreken om er te genieten van zon en zee. Vanwege de golfslag trekt het ook enorm veel surfliefhebbers. Het is er ook een een must om de winkel van 'Clean Ocean Project' aan te doen. Zij zorgen ervoor dat de stranden schoon blijven en maken van het gevonden strandafval mooie souvenirs.

Waan je op de maan op het eiland Lanzarote
Al zijn alle Canarische eilkanden >>vulkanisch, zijn de verschillen zo groot dat Fuerteventura en >>Lanzarote, met een veerboot met elkaar in verbinding, als de dag en de nacht. Zo is de grond in Lanzarote overwegend zwart. Op Lanzarote waren in de 18de en 19de eeuw een reeks vulkaanuitbarstingen , waardoor ligt het vol ligt met gestold lava. Er zijn dan ook meer dan 300 vulkanen te vinden, de meesten in het Nationaal Park Timanfaya.

De meest populaire vakantiebestemming op Lanzarote is de zuidoostkust van het eiland. Daar zijn mooie stranden en goede accommodaties. De temperatuur op het eiland is het gehele jaar door ongeveer 23 graden Celsius, heerlijk dus om er te overwinteren. Lanzarote staat vooral bekend om haar uitermate zwarte vulkanische stranden. Deze zijn niet gelegen in het populaire zuidoosten maar juist aan de andere kant van het eiland. De zuidwestkust is een stuk minder toeristisch dan de zuidoostkust maar het landschap is er adembenemend.

Lanzarote is heel goed te ontdekken met de auto en de mooiste route door Lanzarote is de wijnroute La Geria. Ondanks dat er weinig regen valt op het eiland heeft het door de vulkanische ondergrond een vruchtbare werking op bijvoorbeeld wijnstokken. Op Lanzarote is het een must om de kunstwerken te bewonderen van de bekendste eilandbewoner >>Cesar Manrique. Cesar Manrique heeft ervoor gezorgd dat Lanzarote door het toerisme nooit het zelfde eruit zal gaan zien zoals Gran Canaria en Tenerife. Door hem is op het eiland geen hoogbouw toegestaan en zijn alle huizen wit geschilderd. Voor een hele andere soort Spanje vakantie is Lanzarote een enorme aanrader.

Voor alle soorten >>vakanties zijn de Canarische eilanden ideaal. Zo heeft ook ieder eiland haar eigen prachtige natuurgebieden, die per eiland aardig ook nog kunnen verschillen. De Canarische eilanden zijn dan ook de 'Comunidad' met de meesten >>Nationale Parken in Spanje, van Timanfaya op Lanzarote en Garajonay op La Gomera tot Caldera de Taburiente op La Palma en Teide op Tenerife. De meeste zijn geschikt voor wandelaars.