Zonnig Sevilla

Het voorjaar is een uitstekend moment om de Spaanse stad Sevilla te verkennen. Het is er dan al lekker warm, maar nog niet zo verzengend heet als in de zomermaanden. Sevilla is de warmste stad van Europa. In juli is de gemiddelde maximumtemperatuur 35 graden en de 40 graden-grens wordt regelmatig overschreden. Boek dus nog snel een tripje naar Sevilla, bijvoorbeeld voor de meivakantie en overnacht in een van de >>Vakantiehuizen Spanje die je online kan boeken.

 Eerst een stukje topografie: Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en het de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op cultureel, politiek en economisch gebied. Sevilla heeft bovendien het grootse historische centrum van Europa, met talloze bezienswaardigheden. Je kijkt je ogen uit bij onder andere de kathedraal van Sevilla, het Alcázar en de Torre del Oro. Sevilla is bovendien de bakermat van de Flamenco, iets wat je overal in de stad nog terugziet. Kortom: er is genoeg te doen en te zien om je een paar dagen te vermaken. Alle attracties liggen bovendien op loopafstand van elkaar.

De highlights:

Uit vroeger tijden 
De Catedral Santa Maria de la Sede is een van de grootse gotische kathedralen van Europa. De Giralda, de 104,5 meter hoge klokkentoren, biedt een prachtig uitzicht over de stad. De kathedraal is gebouwd op de plek waar vroeger een Moorse moskee stond. De klokkentoren is dan ook een onderdeel van de voormalige minaret. Het interieur van de kerk is indrukwekkend en bevat een grote hoeveelheid kunstwerken. Het Alcázar is het Koninklijk Paleis van Sevilla. De Moorse invloeden zijn goed terug te zien in het bouwwerk, dat prachtig gedecoreerd is. Slenter door de tuinen en bekijk de vele uitgebreide vertrekken van het paleis. Het is je niet moeilijk voor te stellen hoe men hier vroeger in weelde leefde.

Cultuur 
Als culturele hoofdstad van Zuid-Spanje heeft Sevilla diverse mooie musea. Een van de indrukwekkendste musea van de stad is het Museo de Bellas Artes, het museum van de schone kunsten. Het museum is gevestigd in een oud klooster, waardoor het gebouw al even indrukwekkend is als de collectie. Je ziet hier werken van Spaanse meesters als Velázques, Murillo en Zurbarán. De flamenco is ook onderdeel van de cultuur van Sevilla. In barretjes worden regelmatig flamenco nights gehouden, waar toeristen en locals samen komen om te dansen. Natuurlijk worden er ook flamencoshows georganiseerd, speciaal voor toeristen, maar dat is lang niet zo leuk als de orginele flamenco in de bar!

Inwendige mens
Je hoeft geen moment honger te hebben in Sevilla. De dagen draaien om lekker eten en drinken. Tapas is hier een onderdeel van de cultuur, dus een bezoek aan een of meerdere tapasbarretjes is een must. Het internet staat bomvol met tips over de beste tapasbarretjes van de stad. Onze tip is om gewoon een klein barretje uit te zoeken, bij voorkeur een stukje buiten het centrum van de stad, een drankje te bestellen aan de bar en daar wat lekkere tapas bij te kiezen. De kaart is meestal alleen in het Spaans, dus laat je verrassen of neem een woordenboekje mee. Zo ontdek je de lekkerste traditionele hapjes!